Iwik
severní Čechy

Jmenuji se Ivana. Mým největším koníčkem je četba. O své čtenářské zážitky se s vámi ráda dělím na těchto stránkách. Najdete zde recenze zajímavých knih a audioknih, rozhovory s jejich autory a spoustu dalších zajímavostí ze světa literatury. Moje články však najdete i na portálu Chrudimka.cz. Spolupracuji s předními českými nakladatelstvími a vydavatelstvími, což mi umožňuje vám představit mnoho zajímavých knižních novinek.

Jsem redaktorka portálu
Archiv blogu
Sociální sítě Iwíkovy knihovny
Reklamní miniokénko


Jednoduchý přivýdělek
Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

Sledovanost

TOPlist
Recenze

Dítě školkou povinné – Martin Macek Cabicar

16. 9. 2016

56/60

Dítě školkou povinné

Martin Macek Cabicar

Myslíte si, že je vaše dítko neposedné a zlobí až příliš? Občas byste se nejraději sebrali a odjeli hodně daleko a užívali si klidu? Věřte tomu, že určitě to není tak zlé, jak to vidíte. Někteří rodiče dokonce dokáží svoje trable s výchovou hodit na papír a svými zážitky potěší své čtenáře. K bestsellerům typu Deník moderního fotra a Deník fejsbukové matky přibývá další působivé dílo z rodinného života.
Knihu vydalo v roce 2015 nakladatelství Grada pod svou značkou Cosmopolis. Příběh seženete i v elektronické podobě, zakoupit jej můžete na stránkách portálu Palmknihy.cz.
O této e-knize jsem začala uvažovat hned po tom, co jsem si přečetla anotaci a bližší popis v časopisu Dobrodruh od knihkupectví Dobrovský. Již obálka je hodně zábavná, maminka na houpačce, tatínek v letadélku a malé děvčátko tomu celému vévodí. Obrázek, ale i název knihy výstižně představuje vše, co najdete v příběhu.
E-kniha se skládá z vcelku velkého množství humorných povídek. Na to, že má pouhých 184 stránek je cca 55 povídek opravdu hodně. Nicméně jedná se o povídky, které vás budou bavit, a to od prvního písmenka až do toho posledního. Jen tedy pozor na četbu na veřejnosti, lidé v okolí by si mohli ťukat na čela při každém výbuchu smíchu a věřte tomu, že jich bude hodně.
Tento typ literatury bych zařadila mezi rodinné kroniky, protože zachycují velmi věrně veškeré příhody, na něž by si každý chtěl ponechat vzpomínku až do konce svého života. Ještě opatřit knihu několika fotografiemi a bylo by to úplně nejskvělejší počtení i pro další generace rodiny :). Nicméně oceňuji to, že se autor chtěl odlišit od výše zmiňovaných dvou titulů a zůstal svůj. Jelikož se jedná o knihu zachycující rodinný život, vyskytuje se zejména retrospektivní kompozice. Vše je vyprávěno z pohledu autora a opatřeno velkým množstvím dialogů, jež dodávají vyprávění patřičnou šťávu. Tu dodávají ale také samotné nadpisy, již ty hodně vypovídají o tom, co se bude v následující kapitole dít, zároveň jsou ale neskonale vtipné.
E-kniha se mi četla téměř sama a těšila jsem se, jak to vše dopadne. Chvilkami jsem se bála o zdraví rodičů, chvilkami o zdraví malé Viki, ale vše dobře dopadlo, všichni přežili bez újmy. Všichni jsou obohaceni o spoustu materiálu pro pozdější vyprávění u rodinného krbu. Za to, že se s námi autor o tyto peprné zážitky podělil, si ode mě zasloužil nádherných 100 % a vřelá doporučení.
Bonusové info: Již vyšel i druhý díl, na který se velice těším, až si jej přečtu. A perlička… Letos by měl vyjít třetí díl.
Stručné shrnutí nakonec: Luxusní počtení ze života, které bych doporučila všem, kteří mají rádi vyprávění o rodinných trablích a kteří se při četbě rádi zasmějí. Ale také těm, které zajímá… Kdo nám pos**l Swarovského? Odpověď naleznete právě v této e-knize. Objevíte však i tipy a cenné rady, jak se při výchově dítěte nezbláznit.
Za poskytnutí recenzní e-knihy patří velké díky portálu Palmknihy.cz.
Pokud vás recenze zaujala, můžete si titul pořídit zde.
Bibliografické údaje (zdroj: databazeknih.cz):
Žánr:
Humor, Literatura naučná,Psychologie a pedagogika
Rok vydání: 2015
Počet stran: 184
Nakladatelství: Grada
ISBN: 9788024757834

 

Uložit

štítky
podobné články
2 komentáře
  1. Odpovědět

    Andy's diary

    11. 2. 2017

    Super! 🙂 Čtu ho na FB a teď tedy budu uvažovat i o knize. Je to hrozný řízek. 🙂

    • Odpovědět

      Iwik

      11. 2. 2017

      Děkuji za skvělý komentář. M. M. Cabicara mám ráda a už se nemohu dočkat, až elektronicky vyjde i třetí díl :-). Líbí se mi jeho styl a u každé povídky jsem se nesmírně pobavila. Knihu mohu rozhodně vřele doporučit, protože je tam spousta příběhů, jež se na FB neobjevily. Pokud se objevily, tak jen ve zkrácené verzi :-).

Zanechat komentář