Iwik
severní Čechy

Jmenuji se Ivana. Mým největším koníčkem je četba. O své čtenářské zážitky se s vámi ráda dělím na těchto stránkách. Najdete zde recenze zajímavých knih a audioknih, rozhovory s jejich autory a spoustu dalších zajímavostí ze světa literatury. Moje články však najdete i na portálu Chrudimka.cz. Spolupracuji s předními českými nakladatelstvími a vydavatelstvími, což mi umožňuje vám představit mnoho zajímavých knižních novinek.

Jsem redaktorka portálu
Archiv blogu
Sociální sítě Iwíkovy knihovny
Reklamní miniokénko


Jednoduchý přivýdělek
Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

Sledovanost

TOPlist
Rozhovory

5minutovka s Hanou Hindrákovou

26. 9. 2016

08430-758107_u_gJe to tu, Iwíkova knihovna pro vás opět připravila další rozhovor. Říkáte si, s kým bude tentokrát? Mnoho z vás jistě bude mít radost, protože se v našem hledáčku objevila autorka thrilleru Lovci lebek, o němž jste si mohli o prázdninách přečíst. Jistě si vzpomenete, jak jsem se nad tímto dílem rozplývala. Lovci lebek rozhodně nejsou autorčinou prvotinou, ale ani poslední knihou. Jaká je ve svém soukromí, kde ráda píše a co pro vás připravuje, o tom se dočtete níže. Máte se nač těšit, tak už se jen pustit do čtení a zastavit se na pětiminutové popovídání s úžasnou českou autorkou.

5minutovka s Hanou Hindrákovou

Dobrý den, mohla byste se nám pro začátek napsat několik slov o sobě?556068_473785222655365_1024953602_n

Dobrý den. Jsem máma, spisovatelka a cestovatelka. Pocházím z Trutnova z východních Čech a v současné době žiji ve Strančicích nedaleko Sázavy. Vystudovala jsem Vysokou školu ekonomickou v Praze se zaměřením na cestovní ruch a rozvojové země. Mezi mé největší lásky patří můj syn, Afrika, cestování a psaní. Od roku 2000 jsem navštívila pětkrát Keňu, dále Tunisko, Egypt, USA, Nepál, Nový Zéland, Argentinu, Chile, Portoriko, Velké a Malé Antily a většinu evropských zemí.

Jste spisovatelka, zajímalo by nás, zda jste se již v dětském věku snažila psát.

Ano, již v dětství jsem tvořila. Zabývala jsem se románem pro ženy, společenským románem a thrillerem. Velmi inspirující je pro mě Barbara Woodová, James Rollins , Dan Brown a Vladimír Nabokov.

Když jste byla malá, četla jste hodně? Jaká byla Vaše nejoblíbenější dětská kniha? Měla jste nějakou svou oblíbenou postavičku?

V dětství jsem četla ráda. Milovala jsem Krkonošské pohádky a mou nejoblíbenější postavičkou byl Krakonoš.

Kde pro své knihy čerpáte tak potřebnou inspiraci?1441331_676360672397818_482001519_n
V Africe a samozřejmě všude kolem sebe.

Máte nějaké oblíbené místo, kde tvoříte?

Nejraději doma s výhledem do zeleně.

Co se Vám honilo hlavou při psaní první knihy?

Lámala jsem si hlavu tím, zda budu mít dost štěstí, aby se pro knihu našel nakladatel. (Pozn. Iwíkovy knihovny: Povedlo se a my se můžeme těšit z autorčiných skvělých románů.)

Jsou některé části příběhů Vašich hrdinů motivované Vaší životní zkušeností? Případně jak moc jste ochotná se svým čtenářům otevřít?

Samozřejmě že jsou příběhy motivované mou životní zkušeností, zejména tomu tak je u první knihy Karibu Keňa.

Zažila byste ráda některé situace, které necháváte prožívat své hrdiny?

Občas bych je i ráda prožila, ale jen některé.

Chystáte pro své čtenáře v brzké době něco nového?

V současnosti pracuji na románu Smrtící byznys. Bude se jednat o thriller odehrávající se v Ugandě. (Pozn. Iwíkovy knihovny: Jupííí, máme se opět na co těšit.)

Máte spoustu fanoušků a věrných čtenářů. Je něco, co byste jim ráda vzkázala?

Moc děkuji za vaše povzbudivé komentáře a zpětné vazby.

Za vyplnění dotazníku a milá slova patří velké díky Haně Hindrákové. Sledovat ji můžete zde (zdroj použitých fotografií).

Uložit

štítky
podobné články

Zanechat komentář