Iwik
severní Čechy

Jmenuji se Ivana. Mým největším koníčkem je četba. O své čtenářské zážitky se s vámi ráda dělím na těchto stránkách. Najdete zde recenze zajímavých knih a audioknih, rozhovory s jejich autory a spoustu dalších zajímavostí ze světa literatury. Moje články však najdete i na portálu Chrudimka.cz. Spolupracuji s předními českými nakladatelstvími a vydavatelstvími, což mi umožňuje vám představit mnoho zajímavých knižních novinek.

Jsem redaktorka portálu
Archiv blogu
Sociální sítě Iwíkovy knihovny
Reklamní miniokénko


Jednoduchý přivýdělek
Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

Sledovanost

TOPlist
Citáty

Knižní citát týdne #10

11. 3. 2018

Vážení čtenáři,

 

desátý týden se již nezadržitelně blíží ke svému konci (už máme za sebou téměř pětinu roku 2018). Za sebe musím konstatovat, že v tomto týdnu mohu být se svou aktivitou nad míru spokojená. Prohřešky z týdne minulého jsou zažehnány, avšak stále mám spoustu zajímavostí, o něž bych se s vámi ráda podělila. Ať už to jsou autorské profily, recenze, ale i spousta dalšího. Navíc v úterý (13. března) čeká tento blog velký den, oslaví totiž svoje třetí narozeniny. Budou následovat nějaké změny? Uvidíme, čas nám tuto otázku jistě rád zodpoví. A teď již od organizačních informací k tématu dnešního článku.

 

Autorem dnešního citátu je filozof a nejslavnější ruský spisovatel v jedné osobě. Byl představitelem realismu a jeho díla v sobě odráží nejen situaci 19. století v Rusku. K jeho nejznámějším románům patří například Vojna a mírAnna Karenina. Ano, jistě jste všichni poznali, že půjde o citát Lva Nikolajeviče Tolstého. A jaké poselství nám přenechal? Odpoví vám obrázek.

Knižní-citát-týdne-10-2

štítky
podobné články
4 komentáře
  1. Odpovědět

    TlusŤjoch

    11. 3. 2018

    Trefné.

    • Odpovědět

      Iwik

      11. 3. 2018

      Přesně, tento citát se mi také moc líbil. Jsem ráda, že mi Ježíšek přinesl právě tento diářek, protože v něm nacházím tolik mouder a ráda se o ně podělím i na blogu. Ono proč ne. Moudrost se má šířit.

  2. Odpovědět

    Zamilovaná

    28. 5. 2018

    Ruské autory mám moc ráda, možná úplně nejraději. Ale poslední dobou čtu hodně Charlese Bukowského a líbí se mi od něho tento citát:
    „Problémem dnešního světa je to, že zatímco hlupáci jsou plní seběvědomí, chytří lidé jsou plni pochybností.“

    • Odpovědět

      Iwik

      28. 5. 2018

      Jeee, děkuji za milý komentář s pěkným citátem. Udělal mi velkou radost.

Zanechat komentář