Iwik
severní Čechy

Jmenuji se Ivana. Mým největším koníčkem je četba. O své čtenářské zážitky se s vámi ráda dělím na těchto stránkách. Najdete zde recenze zajímavých knih a audioknih, rozhovory s jejich autory a spoustu dalších zajímavostí ze světa literatury. Moje články však najdete i na portálu Chrudimka.cz. Spolupracuji s předními českými nakladatelstvími a vydavatelstvími, což mi umožňuje vám představit mnoho zajímavých knižních novinek.

Jsem redaktorka portálu
Archiv blogu
Sociální sítě Iwíkovy knihovny
Reklamní miniokénko


Jednoduchý přivýdělek
Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

Sledovanost

TOPlist
Citáty

Knižní citát týdne #11

18. 3. 2018

Vážení čtenáři,

 

jedenáctý týden tohoto roku je již na sklonku a přinesl nám mnohá překvapení. Kromě neustále se měnícího počasí také spoustu knižních novinek. Stránky Iwíkovy knihovny v něm oslavily své třetí narozeniny a já si pomalu začínám pohrávat s myšlenkou, že by stálo za to vás odměnit za vaši věrnost. Přeci jen tři roky již nejsou málo. Pro někoho je trojka nešťastná, ale osobně pevně věřím, že pro IK tento rok nijak tragický nebude a že se tu budeme setkávat i nadále.

 

Teď už ale k náplni tohoto článku. Je jím opět zajímavý knižní citát. Osobnost, která mu vdechla život, v říjnu roku 1918 spojila území Čech a Slovenska do jednoho celku – Československé republiky. V letošním roce si připomínáme sté výročí od tohoto velkého činu. Jistě už všichni víte, že se nemůže jednat o nikoho jiného, než o českého státníka, filozofa, pedagoga a pochopitelně i prvního československého prezidenta (jinak také prezidenta Osvoboditele) Tomáše Garrigua Masaryka. Jaký vzkaz nám tato velká osobnost českých dějin zanechala?

Knižní-citát-týdne-11-2

štítky
podobné články
2 komentáře
  1. Odpovědět

    TlusŤjoch

    18. 3. 2018

    Ano.
    Jde o ten výběr. Čím jsem starší, tím víc pečlivěji si knihy do své knihovny vybírám.

    • Odpovědět

      Iwik

      18. 3. 2018

      Ano, výběr je vážně důležitý. Také už to pomalu pociťuji. Dříve se mi líbilo všechno a pomalu už se blížím do stádia, kdy už knihy dokážu i zkritizovat, když se mi nelíbí ☺.

Zanechat komentář