Iwik
severní Čechy

Jmenuji se Ivana. Mým největším koníčkem je četba. O své čtenářské zážitky se s vámi ráda dělím na těchto stránkách. Najdete zde recenze zajímavých knih a audioknih, rozhovory s jejich autory a spoustu dalších zajímavostí ze světa literatury. Moje články však najdete i na portálu Chrudimka.cz. Spolupracuji s předními českými nakladatelstvími a vydavatelstvími, což mi umožňuje vám představit mnoho zajímavých knižních novinek.

Jsem redaktorka portálu
Archiv blogu
Sociální sítě Iwíkovy knihovny
Reklamní miniokénko


Jednoduchý přivýdělek
Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

Sledovanost

TOPlist
Citáty

Knižní citát týdne #14

2. 1. 2019
Knižní citát - úvod

Vážení čtenáři,

je tu nový rok a Iwíkova knihovna v něm jistě nebude zahálet. Na stránkách objevíte jak články, na něž jste z předchozích let zvyklí, ale i takové, jež tu ještě nebyly. Při tvorbě některých článků budu aktivně spolupracovat i s ostatními kolegy blogery. Máte se tedy na co těšit.

Jak jste si prostřednictvím tohoto článku mohli povšimnout, opět ožije rubrika knižní citát týdne, již jsem na počátku loňského roku zásobovala pravidelně citáty z diáře od Knižního klubu. O ten jsem si Ježíškovi napsala i na tyto Vánoce. Tentokrát mi ale přinesl větší formát, a tak se raduji z většího množství citátů, které jsou uvedeny mimo jiné i v křížovkách. Ty se nacházejí na přelomu jednotlivých měsíců. Z tohoto důvodu bude na přelomu asi i více článků, jež nás obohatí o nějaké to moudro z úst významných osobností literárního světa.

Teď už k aktuálnímu citátu. Krásná a pravdivá slova vyřkl významný dramatik, prozaik, básník a esejista z Irska, který však působil v druhé polovině 19. století v Anglii. K jeho nejvýznamnějším dílům patří například román Obraz Doriana Graye či divadelní hry jako je třeba Jak je důležité míti Filipa atd. Ano, jistě už všichni víte, že se jedná o Oscara Wilda. Jaké moudro pronesl? Obrázek vám prozradí více.

To je vše, co pro vás v tomto článku mám. V následujících dnech pro vás chystám několik recenzí a v příštím týdnu se můžete těšit na další knižní citát. Mějte se zatím krásně a užívejte knih, ale také zasněžené přírody. Co se týče knížek, máte-li nějaký nápad, neváhejte a klidně mi napište, co bych si měla v tomto roce přečíst. Co by mi rozhodně nemělo utéci.

štítky
podobné články
2 komentáře
  1. Odpovědět

    TlusŤjoch

    3. 1. 2019

    To už musím být přežitý (podle toho, kolik jsem toho už přečetl).

    • Odpovědět

      Iwik

      3. 1. 2019

      Myslím si, že u nás knižních nadšenců je ta přežitost více než na místě.

Zanechat komentář