Iwik
severní Čechy

Jmenuji se Ivana. Mým největším koníčkem je četba. O své čtenářské zážitky se s vámi ráda dělím na těchto stránkách. Najdete zde recenze zajímavých knih a audioknih, rozhovory s jejich autory a spoustu dalších zajímavostí ze světa literatury. Moje články však najdete i na portálu Chrudimka.cz. Spolupracuji s předními českými nakladatelstvími a vydavatelstvími, což mi umožňuje vám představit mnoho zajímavých knižních novinek.

Jsem redaktorka portálu
Archiv blogu
Sociální sítě Iwíkovy knihovny
Reklamní miniokénko


Jednoduchý přivýdělek
Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

Sledovanost

TOPlist
Citáty

Knižní citát týdne #16

17. 1. 2019
Knižní citát - úvod

Vážení čtenáři,

den se dnem se sešel a je tu další knižní citát. Kromě něj pro vás mám ale ještě jednu novinku, jež potěší každého knihomola, který si rád přečte něco zajímavého, třeba i to, co by si sám od sebe nikdy nepřečetl. O co jde? Od příštího měsíce bude na Iwíkově knihovně spuštěn projekt, jenž už se mi hodně dlouho rýsoval v hlavě a ne a ne se dokopat k tomu, abych mu vdechla život. Nový rok přinesl mnoho změn a s nimi mimo jiné i to, že jsem se rozhodla, že by nebylo dobře číst jen recenzní výtisky, jež jsou většinou novinkami na knižním trhu. Je totiž škoda, že starší tituly jsou těmi novými uvrhovány do pomyslné temnoty zapomnění, a proto jsem se rozhodla spustit Knižní koutek Iwíkovy knihovny.

Čtenářský koutek Iwíkovy knihovny - úvod
Úvodní foto projektu

V nadcházejících dnech pro vás zveřejním úvodní info, kde vám projekt představím mnohem blíže a zároveň vám představím pět titulů, jež jsou žhavými kandidáty na „klubové“ čtení v měsíci únoru. Ale teď už zpět ke knižnímu citátu týdne.

Tentokrát je autorkou citátu Marie von Ebner-Eschenbachová. Většina z vás si asi bude lámat hlavu s tím, kdo vlastně tato žena vůbec byla. Byla to rakouská spisovatelka a dramatička píšící v 19. století, jež tvořila společensko-sociální romány, povídky a dramata. Jejím nejvýznamnějším dílem je Obecní dítě. Zajímavostí je, že za svou tvorbu byla hned dvakrát nominována na Nobelovu cenu za literaturu.

Knižní citát týdne 16

To je vše, co pro vás v tomto článku mám. V následujících dnech se pokusím přidat minimálně jednu recenzi, jež už tu čeká jen na odklepnutí a za týden se můžete těšit na další knižní citát. Mějte se zatím krásně a užívejte knih, ale také sněhu.

štítky
podobné články
2 komentáře
  1. Odpovědět

    TlusŤjoch

    17. 1. 2019

    Dneska by zněl konec trochu jinak:
    Nakonec ji popirátsku stáhneme v elektronické podobě.

    • Odpovědět

      Iwik

      17. 1. 2019

      Bohužel pravdivé. I tak jsou ale naštěstí knihkupectví plná lidí a za to jsem ráda. Neříkám, že si e-knihu občas nekoupím, ale… Na tu pravou z voňavého papíru a inkoustu prostě nemá.

Zanechat komentář