Iwik
severní Čechy

Jmenuji se Ivana. Mým největším koníčkem je četba. O své čtenářské zážitky se s vámi ráda dělím na těchto stránkách. Najdete zde recenze zajímavých knih a audioknih, rozhovory s jejich autory a spoustu dalších zajímavostí ze světa literatury. Moje články však najdete i na portálu Chrudimka.cz. Spolupracuji s předními českými nakladatelstvími a vydavatelstvími, což mi umožňuje vám představit mnoho zajímavých knižních novinek.

Jsem redaktorka portálu
Archiv blogu
Sociální sítě Iwíkovy knihovny
Reklamní miniokénko


Jednoduchý přivýdělek
Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

Sledovanost

TOPlist
Čtenářský koutek Výzvy

Čtenářský koutek Iwíkovy knihovny – představení

17. 1. 2019

Vážení čtenáři,

prostřednictvím tohoto článku bych vám chtěla představit nový projekt Iwíkovy knihovny, o němž jsem se zmínila již v článku Knižní citát týdne #16. Jak jsem již uvedla ve zmíněné stati, idea mi v hlavě vrtala vcelku dlouho, ale po novém roce jsem se rozhodla náplň stránek oživit a dát trošku prostoru i vám, mým věrným, ale i nově příchozím čtenářům.

Předem raději poznamenám, že se jedná o dobrovolný klub. Účast v něm je jen na vás a pochopitelně je ZCELA ZDARMA. Není tedy nutné se účastnit každého společného čtení.

Jak to bude probíhat?

Jak jsem již naznačila v předchozím odstavci, bude se jednat o společné čtení vybraných titulů. Každý měsíc vznikne nová událost, a to jak tady na stránkách, tak i na Facebooku ve skupině Čtenářské výzvy – Iwíkova knihovna. Ti, co nemají FB a rádi by se účastnili, se nemusí obávat, že by přišli o informace. Budu je postovat i tady.

Každý měsíc se objeví na obou místech anketa s pěti tituly. Ty budou voleny na základě vašich tipů. Máte-li nějaký, neváhejte a kontaktujte mě, zanesu jej do seznamu, jenž budu pravidelně aktualizovat. V anketách můžete hlasovat klidně i pro více knih. Číst budeme tu, jež získá nejvíce hlasů. Ostatní tituly si ale můžete klidně přečíst dobrovolně a podělit se se mnou o své dojmy buď prostřednictvím komentářů, nebo třeba e-mailem. Ti, co mají účet na FB, se mohou účastnit přímo této události. Možností je spousta.

Prvních pět adeptů:

První tři tituly byly náhodně vygenerovány prostřednictvím databáze CALIBRE. Za další dva návrhy děkuji Terce ze Zápisníku spisovatelky. Ta byla tak rychlá, že ihned po publikaci dokumentu na Facebooku navrhla 26 titulů téměř ze všech žánrů literatury.

A na jaké tituly tedy padlo štěstí? Co si společně v únoru přečteme jako první?

  1. Cesta kolem světa za 80 dní – Jules Verne
  2. Věř ve svého boha – Sidney Sheldon
  3. Pýcha a předsudek – Jane Austen
  4. Desáté výročí – James Patterson
  5. Vysoká úmrtnost – James Hadley Chase

Zaujal vás některý z titulů a budete se chtít výzvy také zúčastnit? Není problém, stačí mi pod tento příspěvek napsat číslo, které titul v seznamu má, já si váš hlas poznamenám a povedu jej v patrnosti při konečném rozhodování, které proběhne 31. ledna 2019. Pak už jen vytvořím tady na FB příspěvek týkající se dané knihy, pod nějž budete moci psát své názory na titul. Případně o něm budete moci diskutovat i ve FB události, na kterou jsem dala odkaz výše.

Myslím si, že postup není nijak složitý a že se nám podaří společně přečíst mnoho knih, u nichž by mohlo hrozit, že by zapadaly v našich knihovnách prachem.

štítky
podobné články
2 komentáře
  1. Odpovědět

    TlusŤjoch

    18. 1. 2019

    1 a 3 mám přečteny.

    • Odpovědět

      Iwik

      18. 1. 2019

      Tak až se rozlouskne, kterou knihu budeme číst, můžeš se podělit o svůj názor. Pokud bude zvolena jedna z těch dvou. Pokud ne, stejně budu ráda, když mi třeba na AB do zpráv napíšeš svůj názor na ně.

Zanechat komentář