Iwik
severní Čechy

Jmenuji se Ivana. Mým největším koníčkem je četba. O své čtenářské zážitky se s vámi ráda dělím na těchto stránkách. Najdete zde recenze zajímavých knih a audioknih, rozhovory s jejich autory a spoustu dalších zajímavostí ze světa literatury. Moje články však najdete i na portálu Chrudimka.cz. Spolupracuji s předními českými nakladatelstvími a vydavatelstvími, což mi umožňuje vám představit mnoho zajímavých knižních novinek.

Jsem redaktorka portálu
Archiv blogu
Sociální sítě Iwíkovy knihovny
Reklamní miniokénko


Jednoduchý přivýdělek
Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

Sledovanost

TOPlist
Knihoměsíc

Knihoměsíc – prosinec 2020

9. 1. 2021

Knihoměsíc Iwíkovy knihovny - náhled

Vážení čtenáři,

měsíc prosinec je za námi a já vám přináším souhrn všeho, co jsem v tomto měsíci přečetla a slyšela. Snažím se vám zprostředkovat všechny recenze, a to včetně těch, které vycházejí mimo stránky Iwíkovy knihovny. Ke všem recenzím vám vložím odkazy, abyste si mohli o mnou přečtených knihách zjistit více.


Přečtené knihy:

  1. Někdo cizí v domě – Shari Lapena (Tato kniha mě hodně mile překvapila a musím říci, že mě dostala. Byla napínavá, plná nečekaných zvratů a hlavně byla plná otázek, na něž jsem našla odpovědi až v úplném konci. Pro mě naprosté překvapení a jsem ráda, že jsem si titul přečetla.)
  2. Zrcadlo Věčnosti – Pavel Sebastian Huška (Tato sbírka básní paradoxně vyšla až coby třetí, ale ve skutečnosti se jedná o básníkovu prvotinu. S předchozími dvěma sbírkami jsem se setkala již před pár lety, kdy jsem je recenzovala pro účely webu Čteme české autoryZrcadlo Věčnosti se mi líbilo pro čistotu veršů a rýmů, ale také díky jemným metaforám, jež pochopí každý čtenář.)
  3. Hotel Ritz: Život, smrt a zrada v nejslavnějším pařížském hotelu na Place Vendôme – Tilar J. Mazzeová (Tato kniha se mi líbila pro specifický způsob, jakým ji autorka zpracovala. Jsou v ní zachyceny životní osudy jednotlivých postav a zároveň je se jedná o náhled do historie tohoto slavného hotelu v temných dobách první poloviny a části druhé poloviny 20. století. Ač se jedná o beletristické dílo, může na vás chvilkami působit jako populárně naučná literatura. V knize najdete i rozsáhlý poznámkový aparát s odkazy na použitou literaturu a vysvětlivkami. Kniha přečtena v rámci projektu DIČ.)

Četli jste, nebo jste slyšeli některý z titulů? Jaký je váš názor? Budu ráda za každý příspěvek a případná doporučení, co bych si mohla přečíst příště.

štítky
podobné články

Zanechat komentář