Iwik
severní Čechy

Jmenuji se Ivana. Mým největším koníčkem je četba. O své čtenářské zážitky se s vámi ráda dělím na těchto stránkách. Najdete zde recenze zajímavých knih a audioknih, rozhovory s jejich autory a spoustu dalších zajímavostí ze světa literatury. Moje články však najdete i na portálu Chrudimka.cz. Spolupracuji s předními českými nakladatelstvími a vydavatelstvími, což mi umožňuje vám představit mnoho zajímavých knižních novinek.

Jsem redaktorka portálu
Archiv blogu
Sociální sítě Iwíkovy knihovny
Reklamní miniokénko


Jednoduchý přivýdělek
Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

Sledovanost

TOPlist
Chrudimka

Bretaňské tajemství – Jean-Luc Bannalec

27. 9. 2023

Bretaňské tajemství - náhled

Úryvek recenze

Se sympatickým komisařem Dupinem jste již měli tu čest se seznámit prostřednictvím našich recenzí knih Bretaňská pýcha a Bretaňské světlo. Tentokrát se k nám vrací  v zajímavé situaci. Se svými kolegy vyráží objevovat taje bretaňských zákoutí, s nimiž je spojena legenda o králi Artušovi. Ač se těší na chvíle volna a zajímavá místa, vše se zvrtne a oni místo odpočinku musí řešit hned několik zapeklitých zločinů. Případy řeší s pověřením pařížské policie. Podaří se mu veškeré nebezpečí zažehnat a zachránit zbytek skupiny vědců zabývajících se zkoumáním legend o mytickém králi? Co vše se kolem nich semele a proč? Nejen na tyto otázky najdete odpovědi v této poutavé a čtivé knize.

Jak je pro knihy o Dupinovi charakteristické, budeme se pohybovat po území Bretaně. Prostředí, v němž se odehrávají příběhy o králi Artušovi, je tajemné, ale zároveň i malebné a kouzelné. Dupin s kolegy sem vyráží proto, aby si společně užili volno. Dalo by se to označit coby soukromý teambuilding. Vše nabírá na obrátkách, když se hlavní hrdina dozví, že má vyslechnout jednoho místního vědce. Vyšetřovatel je rázem ve svém živlu a už se těší, až vykoná tuto povinnost a následně bude moci v poklidu objevovat zdejší krásy. Problém však nastane ve chvíli, kdy najde onoho vědce bez známek života. Co se stane dále a jak to vše dopadne, to ponechám na vaší interpretaci. Detektivní román je poutavý, zajímavý a čtivý. Osobně si myslím, že si jeho četbu užijete plnými doušky a že se vám bude líbit.

Kompletní recenze na stránkách Chrudimka.cz

štítky
podobné články

Zanechat komentář