Iwik
severní Čechy

Jmenuji se Ivana. Mým největším koníčkem je četba. O své čtenářské zážitky se s vámi ráda dělím na těchto stránkách. Najdete zde recenze zajímavých knih a audioknih, rozhovory s jejich autory a spoustu dalších zajímavostí ze světa literatury. Moje články však najdete i na portálu Chrudimka.cz. Spolupracuji s předními českými nakladatelstvími a vydavatelstvími, což mi umožňuje vám představit mnoho zajímavých knižních novinek.

Jsem redaktorka portálu
Archiv blogu
Sociální sítě Iwíkovy knihovny
Reklamní miniokénko


Jednoduchý přivýdělek
Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

Sledovanost

TOPlist
Citáty

Knižní citát týdne #18

30. 1. 2019
Knižní citát - úvod

Vážení čtenáři,

je tu předposlední den tohoto měsíce a s ním přichází další knižní citát týdne. Kromě toho vám ale také představím další zajímavou novinku, kterou pro vás připravujeme společně s mou kamarádkou Terkou z blogu Zápisník spisovatelky. První z článků by měl vyjít v průběhu následujících několika dní a máte se na co těšit. To je ale do začátku vše, nerada bych předem odtajnila celou pointu toho, co chystáme. Druhým takovým překvapením pro vás zřejmě bude to, že vždy na přelomu měsíce vyjde více knižních citátů, jelikož se dva navíc ukrývají v křížovce, která završuje aktuální měsíc a načíná ten nový. Už teď jsem zvědavá, co pro vás vyluštím.

Teď už ale zpět ke knižnímu citátu týdne. Kdo nám v něm zanechal své moudro tentokrát? A jak výrok zní?

Autorem citátu je tentokrát Georg Christoph Lichtenberg. Byl to významný německý osvícenecký aforista, fyzik, astronom a matematik. V literatuře proslul svými břitkými polemikami, ale také populárně vědeckými články. Jeho díla vynikají nad ostatní té doby zejména svou satirou a vtipem. Jeho asi nejznámějším dílem jsou Večery při svíčce.

To je vše, co pro vás v tomto článku mám. V následujících dnech se pokusím přidat minimálně jednu recenzi, jež už tu čeká jen na odklepnutí a v brzké době se můžete těšit na další knižní citát. Mějte se zatím krásně a užívejte knih, ale také sněhu.

štítky
podobné články
4 komentáře
  1. Odpovědět

    TlusŤjoch

    31. 1. 2019

    To off šem neplatí v zrcadlové síni v Praze na Petříně.

    • Odpovědět

      Iwik

      31. 1. 2019

      Tak to jsi mě pobavil. 😁

  2. Odpovědět

    TlusŤjoch

    2. 2. 2019

    Ahoj!
    Zrovna jsem dočetl Paul La Farge: Noční oceán.
    Znáš to?

    • Odpovědět

      Iwik

      5. 2. 2019

      Ne-e, ale ráda si to seženu a přečtu, děkuji za doporučení.

Zanechat komentář