Iwik
severní Čechy

Jmenuji se Ivana. Mým největším koníčkem je četba. O své čtenářské zážitky se s vámi ráda dělím na těchto stránkách. Najdete zde recenze zajímavých knih a audioknih, rozhovory s jejich autory a spoustu dalších zajímavostí ze světa literatury. Moje články však najdete i na portálu Chrudimka.cz. Spolupracuji s předními českými nakladatelstvími a vydavatelstvími, což mi umožňuje vám představit mnoho zajímavých knižních novinek.

Jsem redaktorka portálu
Archiv blogu
Sociální sítě Iwíkovy knihovny
Reklamní miniokénko


Jednoduchý přivýdělek
Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

Sledovanost

TOPlist
Citáty

Knižní citát týdne #17

26. 1. 2019
Knižní citát - úvod

Vážení čtenáři,

další týden se již nezadržitelně blíží ke svému konci a já vám jsem ještě dlužná knižní citát týdne. Kromě toho tu ale pro vás mám připravené další recenze a postupně se chystám k jejich zveřejnění. Jen tedy vždy čekám, na tento pravidelný týdenní článek, jímž recenze ráda prokládám, aby to nebylo jen o nich a vy jste si ze sledování mých stránek odnesli i nějaké to moudro.

Autorem citátu tohoto týdne je Anatole France. Byl to francouzský básník, prozaik, literární kritik, esejista a humanistický filozof. Snažil se pokračovat v dodržování racionalistických tradic renesance a osvícenství. V roce 1921 se pak stal nositelem Nobelovy ceny za literaturu. Často se můžeme setkat s tím, že je označován za posledního velkého spisovatele 19. století a prvního velkého spisovatele 20. století. Jaké poselství nám zanechal?

Knižní citát týdne 17

To je vše, co pro vás v tomto článku mám. V následujících dnech se pokusím přidat minimálně jednu recenzi, jež už tu čeká jen na odklepnutí a v brzké době se můžete těšit na další knižní citát. Mějte se zatím krásně a užívejte knih, ale také sněhu.

štítky
podobné články
2 komentáře
  1. Odpovědět

    TlusŤjoch

    26. 1. 2019

    Hezká ilustrace k tomu citátu.

    • Odpovědět

      Iwik

      26. 1. 2019

      Děkuji, jsem velmi potěšena, že se líbí.

Zanechat komentář