Iwik
severní Čechy

Jmenuji se Ivana. Mým největším koníčkem je četba. O své čtenářské zážitky se s vámi ráda dělím na těchto stránkách. Najdete zde recenze zajímavých knih a audioknih, rozhovory s jejich autory a spoustu dalších zajímavostí ze světa literatury. Moje články však najdete i na portálu Chrudimka.cz. Spolupracuji s předními českými nakladatelstvími a vydavatelstvími, což mi umožňuje vám představit mnoho zajímavých knižních novinek.

Jsem redaktorka portálu
Archiv blogu
Sociální sítě Iwíkovy knihovny
Reklamní miniokénko


Jednoduchý přivýdělek
Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

Sledovanost

TOPlist
Chrudimka

Meč a koruna 3: Čas zrady – Sabine Ebertová

25. 2. 2020

cas-zrady-nahled

Úryvek recenze

S odstupem několika měsíců si můžeme znovu vychutnat další díl (tentokrát už poslední) série německé autorky Sabiny Ebertové, jež se nám před několika lety představila prostřednictvím velmi oblíbené pentalogie o porodní bábě Martě. Již teď můžeme říci, že i její druhá sága s názvem Meč a Koruna si získala své čtenáře, kteří s napětím očekávaly vydání dalších dílů. Titul Čas zrady je již třetím příspěvkem do této série a i tentokrát v sobě ukrývá zajímavý, čtivý a strhující historický příběh plný napětí, lásky, ale i nenávisti a intrik. Dílo si vás získá nejen pro syrovost námětu, ale také zvolenou tematikou. S hlavními hrdiny se podíváme do období první poloviny 12. století a opět budeme svědky problematických vztahů mezi jednotlivými germánskými rody. Nechybí tu ale ani slovanský element. Podaří se vyřešit spory mezi příslušníky rodů? Začtěte se do této publikace a odpovědi na své otázky jistě v této knize, která působí coby učebnice dějepisu, najdete.

Děj je stejně jako v případě předchozích dílů bohatý na nepřeberné množství emocí, nenávisti, strachu, intrik, zklamání, ale i lásky a radosti. Autorka v textu plynule navazuje na to, kde jsme skončili v díle předchozím. Pod jejím dohledem se podíváte na korunovaci nového panovníka, zažijete další středověkou svatbu, dostanete se do centra bitevní vřavy a prožijete ještě spoustu dalších situací, jež jsou typické pro toto historické období. Knihy Sabine Ebertové jsou charakteristické tím, že vyobrazují danou dobu až do nejmenších detailů, dalo by se říci, že vše, co se odehrává v této fiktivní sérii, se klidně mohlo stát i ve skutečnosti. Celý román je velmi napínavý a strhne vás do víru dění tak, že nebudete moci přestat číst dříve, dokud se nepročtete k úplnému konci a nezjistíte, jak vše dopadne.

Kompletní recenze na stránkách Chrudimka.cz

štítky
podobné články
2 komentáře
  1. Odpovědět

    Casion

    27. 2. 2020

    O sérii ani autorke som ešte nepočula, zrejme preto, že historické príbehy až tak veľmi nečítam, ale séria vyzerá zaujímavo, takže ďakujem za tip 🙂

    • Odpovědět

      Iwik

      27. 2. 2020

      Děkuji za milý komentář, moc mě těší, že jsem mohla doporučit něco zajímavého.

Zanechat komentář