Iwik
severní Čechy

Jmenuji se Ivana. Mým největším koníčkem je četba. O své čtenářské zážitky se s vámi ráda dělím na těchto stránkách. Najdete zde recenze zajímavých knih a audioknih, rozhovory s jejich autory a spoustu dalších zajímavostí ze světa literatury. Moje články však najdete i na portálu Chrudimka.cz. Spolupracuji s předními českými nakladatelstvími a vydavatelstvími, což mi umožňuje vám představit mnoho zajímavých knižních novinek.

Jsem redaktorka portálu
Archiv blogu
Sociální sítě Iwíkovy knihovny
Reklamní miniokénko


Jednoduchý přivýdělek
Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

Sledovanost

TOPlist
Chrudimka

Slepá mapa – Alena Mornštajnová

29. 3. 2020

slepa-mapa-nahled

Úryvek recenze

Smutné osudy českého národa v období první a druhé světové války a těžké časy za vlády jedné strany, to je to, co je hlavním tématem této audioknihy, která si vás získá pro svou autentičnost. V některých z nás toto dílo může vyvolat nepříjemné pocity, mladší generace si ji užije pro zajímavý příběh plný různých zvratů, jedno by však mělo být pro obě strany společné, a to ponaučení a apel na to, že historie, ač si to nechceme připustit, se opakuje. Kromě toho může být Slepá mapa od Aleny Mornštajnové skvělým podkladem pro společné rodinné vzpomínání na minulost.

Celý příběh monitoruje historii čtyř pokolení jedné rodiny, jež je všemi třemi epochami silně poznamenána. Posluchač tedy primárně poslouchá příběh této rodiny a na pozadí vnímá historické okamžiky, jež zanechaly četné šrámy na duších a majetku mnoha lidí v Československu, a celou řadu dalších témat, jež ovlivňovala život v každé z výše zmíněných epoch. Audiokniha je plná bolestí, strastí, ale i lásky, radostí a slastí. Při poslechu budete mít pocit, jako byste byli součástí vyprávění a veškeré události v něm zmíněné na vás velmi silně zapůsobí. Autorka vás umně vtáhne do děje a nebudete moci přestat poslouchat, dokud nezjistíte, jak to vše dopadlo.

Kompletní recenze na stránkách Chrudimka.cz

štítky
podobné články
2 komentáře
  1. Odpovědět

    TlusŤjoch

    30. 3. 2020

    Původně jsem si ji chtěl obstarat, ale teď nějak na to nějak nemám náladu.

    • Odpovědět

      Iwik

      30. 3. 2020

      Tomu naprosto rozumím, já tu audioknihu poslouchala nějak na přelomu minulého a letošního roku, kdy ještě nebyla taková situace jako je teď, tak jsem si ji užila.

Zanechat komentář