Iwik
severní Čechy

Jmenuji se Ivana. Mým největším koníčkem je četba. O své čtenářské zážitky se s vámi ráda dělím na těchto stránkách. Najdete zde recenze zajímavých knih a audioknih, rozhovory s jejich autory a spoustu dalších zajímavostí ze světa literatury. Moje články však najdete i na portálu Chrudimka.cz. Spolupracuji s předními českými nakladatelstvími a vydavatelstvími, což mi umožňuje vám představit mnoho zajímavých knižních novinek.

Jsem redaktorka portálu
Archiv blogu
Sociální sítě Iwíkovy knihovny
Reklamní miniokénko


Jednoduchý přivýdělek
Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

Sledovanost

TOPlist
Chrudimka

Osiánův cestovní kotlík – Světlana Glaserová

27. 12. 2020

Osiánův cestovní kotlík - náhled

Úryvek recenze

Nikdy jsem netušila, že se tak ráda budu prostřednictvím dětských knih vracet do dětských let. Ano, v poslední době jsou mi knihy pro děti a mládež hodně blízké. Z toho důvodu jsem byla nadšená, když mi byla nabídnuta kniha Světlany Glaserové k recenzi. O autorce jsem do této chvíle neměla tušení, a to i přesto, že Osiánův cestovní kotlík je již její čtvrtou knihou. Jeden z předchozích titulů se zabývá problematikou „šmejdů“ a další dva pak vypráví příběhy odehrávající se mezi Čechami a Ruskem. Všechny tři jsou psány podle skutečné události, a dokonce titul Kdopak by se šmejdů bál? v sobě nese autobiografické prvky. Novinka se od předchozích dějů odlišuje nejen svou tematikou a žánrem, ale také cílovou skupinou.

Od knihy můžete očekávat čtivý, strhující a zajímavý příběh, jenž se zčásti odehrává v současnosti a částečně v minulosti. Děj je naplněn fantastickými prvky, dobrodružstvím, ale částečně i tajemstvím. Ruku na srdce, kdo z nás by nechtěl cestovat časem a objevovat radosti a strasti života v historii lidstva? Myslím si, že asi každý z nás má své oblíbené období, kam by se rád podíval. Děti se prostřednictvím tohoto fascinujícího příběhu mohou přenést do doby, kdy naše území obývali Keltové. Kniha má poněkud pohádkový a fantastický nádech. Můžete se tu dozvědět třeba o tom, jak to bylo s některými pohádkami, jež si v dnešní době běžně vyprávíme. Mohu tedy s klidným svědomím říci, že toto vyprávění přiroste k srdci jak malým čtenářům, tak i těm dospělým, kteří mají rádi pohádkové příběhy.

Kompletní recenze na stránkách Chrudimka.cz

štítky
podobné články

Zanechat komentář