Iwik
severní Čechy

Jmenuji se Ivana. Mým největším koníčkem je četba. O své čtenářské zážitky se s vámi ráda dělím na těchto stránkách. Najdete zde recenze zajímavých knih a audioknih, rozhovory s jejich autory a spoustu dalších zajímavostí ze světa literatury. Moje články však najdete i na portálu Chrudimka.cz. Spolupracuji s předními českými nakladatelstvími a vydavatelstvími, což mi umožňuje vám představit mnoho zajímavých knižních novinek.

Jsem redaktorka portálu
Archiv blogu
Sociální sítě Iwíkovy knihovny
Reklamní miniokénko


Jednoduchý přivýdělek
Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

Sledovanost

TOPlist
Chrudimka

Tajemství stříbrné čarodějky – Petra Kubašková

3. 1. 2021

Tajemství stříbrné čarodějky - náhled

Úryvek recenze

V poslední době, která pro mě není zrovna jednoduchá, se velmi ráda vracím aspoň prostřednictvím knih do dětských let. Knihy pro děti a mládež jsou mi hodně blízké. Z toho důvodu jsem byla šťastná, když mi byl z redakce Chrudimky nabídnut k recenzi právě titul Tajemství stříbrné čarodějky. O autorce, jíž je Petra Kubašková, jsem do této chvíle neměla ani tušení, když jsem si zjišťovala před četbou informace, překvapilo mě, že už se jedná o její třetí román v řadě. Aby toho nebylo málo, tak jde o pokračování série Čarodějky malostranské (přesněji řečeno 2. díl). Všechny tři její díla patří do žánru fantasy.

Svazek v sobě obsahuje poutavý, zajímavý, strhující a čtivý příběh, jenž se odehrává zčásti v současné Praze, částečně v nedávno minulé historii a místy se objevují i fantastická či pohádková místa. Děj je protknut velkým tajemstvím, jež musí rozplést ústřední hrdinka, jíž je čarodějnická dívka Ginevra. Již od samého začátku na čtenáře dýchají fantastické prvky a dobrodružství se odvíjí hned od první strany. Děti a dospívající čtenáři si četbu budou zajisté užívat. Autorka dokáže velmi dobře aktivizovat jejich fantazii a tím si udržuje neustále jejich pozornost. Vyprávění zaručeně přiroste k srdci jak dětským a dospívajícím čtenářům, tak i těm dospělým, kteří se rádi nechávají unášet do světa fantazie.

Kompletní recenze na stránkách Chrudimka.cz

štítky
podobné články

Zanechat komentář