Iwik
severní Čechy

Jmenuji se Ivana. Mým největším koníčkem je četba. O své čtenářské zážitky se s vámi ráda dělím na těchto stránkách. Najdete zde recenze zajímavých knih a audioknih, rozhovory s jejich autory a spoustu dalších zajímavostí ze světa literatury. Moje články však najdete i na portálu Chrudimka.cz. Spolupracuji s předními českými nakladatelstvími a vydavatelstvími, což mi umožňuje vám představit mnoho zajímavých knižních novinek.

Jsem redaktorka portálu
Archiv blogu
Sociální sítě Iwíkovy knihovny
Reklamní miniokénko


Jednoduchý přivýdělek
Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

Sledovanost

TOPlist
Knihoměsíc

Knihoměsíc – duben 2021

16. 5. 2021

Knihoměsíc Iwíkovy knihovny - náhled

Vážení čtenáři, měsíc duben je za námi a já vám přináším souhrn všeho, co jsem v tomto měsíci přečetla a slyšela. Snažím se vám zprostředkovat všechny recenze, a to včetně těch, které vycházejí mimo stránky Iwíkovy knihovny. Ke všem recenzím vám vložím odkazy, abyste si mohli o mnou přečtených knihách zjistit více.

Přečtené knihy:

  1. Smrtelný hřích – Markéta Harasimová (Novinka mojí oblíbené české autorky. Musím podotknout, že tematicky je kniha odlišná od těch předchozích a zároveň je právě po této stránce hodně náročná. Při četbě mi nejednou ukápla slza, protože, když si uvědomím, co se ve společnosti skryto za zdmi domů občas odehrává, je mi vážně smutno. Příběh je úderný a smutný už jen z toho důvodu, že se vše děje malému dítěti, jež svým rodičům plně důvěřuje a nedokáže ještě zcela rozeznat, co je ještě dobré a co už nikoliv.)
  2. Ta naše nadace česká – V. R. Mach (Tak jsem si po roce dala re-reading knihy, kterou jsem četla pro účely portálu Čteme české autory. Kniha se mi již před rokem líbila a teď jsem si ji užila ještě mnohem více, protože jsem nikam nemusela spěchat a mohla jsem si ji užívat plnými doušky. Tentokrát V. R. Mach řeší českou pobočku nadace rodiny Gregorových, v jejímž čele je Ben Preuss, ten touží po povýšení a snaží se, seč mu síly stačí, aby se do vedení v Británii dostal. Povedené dílo, které mohu vřele doporučit milovníkům románů bohatých na zápletky.)
  3. Královská štvanice – Jan Bauer (Další detektivní příběh z pera mého oblíbeného autora. Tentokrát je děj pěkně zašmodrchaný a zápletka se rozplétá nečekaným způsobem. Kniha se mi moc líbila.)

Poslechnuté audioknihy:

  1. Viděla jsem vraždu – Agatha Christie (Další případ s Herculem Poirotem, který jsem si měla tu čest poslechnout. Musím říci, že příběh byl hodně zamotaný. Obdivovala jsem ústřední postavu Hercula Poirota, že dokázal případ poměrně rychle rozřešit. Některé souvislosti se mi spojily dohromady teprve ve chvíli, když je nadhodil Hercule, sama bych je asi dohromady jen tak nedala.) 

Četli jste, nebo jste slyšeli některý z titulů? Jaký je váš názor? Budu ráda za každý příspěvek a případná doporučení, co bych si mohla přečíst příště.
štítky
podobné články

Zanechat komentář