Iwik
severní Čechy

Jmenuji se Ivana. Mým největším koníčkem je četba. O své čtenářské zážitky se s vámi ráda dělím na těchto stránkách. Najdete zde recenze zajímavých knih a audioknih, rozhovory s jejich autory a spoustu dalších zajímavostí ze světa literatury. Moje články však najdete i na portálu Chrudimka.cz. Spolupracuji s předními českými nakladatelstvími a vydavatelstvími, což mi umožňuje vám představit mnoho zajímavých knižních novinek.

Jsem redaktorka portálu
Archiv blogu
Sociální sítě Iwíkovy knihovny
Reklamní miniokénko


Jednoduchý přivýdělek
Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

Sledovanost

TOPlist
Recenze

Nezastavitelný růst – Jan Markel

20. 8. 2019

nezastavitelny-rust-nahled

Asi každý z nás zná tu beznaděj, když se snažíme něčeho dosáhnout a buď nám to moc nejde, nebo nám to dlouho trvá. Všichni se honíme za úspěchy a vysněnými cíli, ale málokdo si uvědomí, že píle a vytrvalost přináší ovoce. Existuje spousta průvodců a knih, které vám slibují zaručený úspěch, ale žádná z nich vám nedá garantovaný recept na to, jak svých snů dosáhnout. Prostřednictvím této recenze vám představím knihu, která není jen teoretickou polemikou, nýbrž vám pomůže najít tu správnou cestu k úspěchu. Je to průvodce, jenž se vám pokusí otevřít oči.

Něco málo o autorovi:

Jan Markel je profesionálním koučem, který rád píše. Nejvíce svého času věnuje práci s lidmi, kterým se snaží pomoci k úspěchu jak v pracovním, tak v osobním životě. Snaží se, jak o sobě sám píše, dělat svět lepším. Tvrdí, že spolu jdou ruku v ruce úspěch, štěstí a spokojenost. Každý je svého štěstí strůjce a autor potvrzuje, že toto motto je více než pravdivé. Publikace Nezastavitelný růst není jeho prvotinou, v minulosti již samonákladem vydal titul Prodej svoje know-how.

Oficiální anotace (zdroj: Pointa):

„Naučte se dosahovat velkých věcí pomocí malých kroků Jedinečná kombinace strhujícího příběhu, vědeckých poznatků a dechberoucí grafiky vám prozradí tajemství úspěchu a dlouhodobé spokojenosti. Poznejte pět oblastí, které vedou k udržitelnému úspěchu i štěstí. Naučte se v každé z nich být jen o malinko lepší. Výsledný efekt vás nadchne.“

Základní informace o knize:

Motivační knížka Jana Markela Nezastavitelný růst vyjde v brzké době prostřednictvím projektu Pointa. Jedná se o malou publikaci plnou zajímavých informací, které je potřeba znát, abychom byli ve svých životech úspěšní. Vy si ji můžete pořídit již dnes v předprodeji.

Recenze knihy:

Když se mi autor ozval, zda bych nechtěla recenzovat jeho knihu, vůbec jsem neváhala a nabídku přijala. Ihned mě zaujala anotace, protože titul dle ní obsahuje přesně to, co v tuto chvíli před státnicemi potřebuji. Obálka knihy odpovídá její náplni. Není to ale obyčejná motivační knížka, v níž se dočkáte maximálně teoretických poznatků autora. Získáte od ní mnohem více. V minulosti jsem již několik motivačních knih zabývajících se osobním rozvojem přečetla, a proto si mohu dovolit toto tvrdit. Co tedy můžete čekat?

Při náhlednutí do knihy vás hned na první pohled zaujme vcelku velké množství doprovodných ilustrací. Ty skvěle doplňují textovou část a mnohdy mají i vysvětlující funkci, protože vám pomohou si lépe představit to, co se vám autor snaží říci. Většinou jsou obrázky černobílé, ale některé jsou vyvedeny i v barvě. Nicméně ilustrace nejsou tím nejdůležitějším, to nejhlavnější tvoří pochopitelně text. Ten je rozdělen do pěti dílčích částí, v nichž se postupně propracujeme k úspěchu.

Kniha čtenáři zprostředkovává úplně jiný pohled na lidský život. Mnozí z nás mají o své existenci poněkud pomýlené mínění. Myslíme si, že náš úspěch souvisí s něčím mimo nás, s něčím, co ovlivňuje naše kroky, s něčím nadpozemským. Říkáme tomu osud. Autor, který je, jak jsem již napsala, profesionálním koučem, toto ale vnímá úplně jinak. Na základě podložených studií a ve vlastní poradně ověřených poznatcích čtenářům vyobrazuje cestu za úspěšným životem. Jen my sami totiž můžeme ovlivnit to, jaký náš život bude, zda úspěšný, či nikoliv.

Jan Markel vám v několika kapitolách naservíruje nejen teorii (rozhodně ne tu suchou, kterou známe ze školy), ale i příklady z praxe. Je tedy na první pohled zřejmé, že autor přesně ví, o čem píše. Čtenáři radí jen to, co je osvědčené. To, co se mu v poradně neosvědčilo sice zmiňuje, ale nedává tomu tak velkou váhu. K tomu všemu jsou přidány podnětné úkoly, které vás dovedou k zamyšlení nad sebou samým a nad tím, co byste mohli ve svém životě změnit k lepšímu. Jednotlivá zadání vám zároveň ukážou i cestu, kterou je pro vás nejlepší se ke kýženému cíli vydat.

Autor se svému čtenáři snaží přiblížit tím, že se i v naučném textu snaží uplatnit ich-formu a teoretické informace podkládá svými zkušenostmi. Kromě toho se ale objevuje i komunikace s čtenářem prostřednictvím textu (vykání). Ač jsou použity již zmíněné úkoly, nejste do ničeho nuceni, Jan Markel nechává jen na vás, zda si úkol splníte a dosáhnete svého, nebo naopak necháte místo určené pro zápisky nevyplněné.

Myslím si, že mohu s klidným svědomím napsat, že se jedná o zdařilý počin, který se v konkurenci podobných publikací určitě neztratí a současnému čtenáři, který na sobě chce pracovat, má co nabídnout. Ač se kniha řadí k naučným, musím říci, že její text je čtivý a je napsán tak, aby mu porozuměl každý. Ke konci se dočkáte i několika zajímavých příloh. Nejprve se seznámíte s trolíky, kteří ve vaší hlavě „škodí“ úspěchu. Dále si přečtete příběh, jenž s vámi pravděpodobně pohne a otevře vám oči.

Nesmím zapomenout vyzdvihnout i grafické zpracování textu. Použito bylo vcelku velkých patkových písmen, která se velmi dobře čtou a nebolí z nich oči. Občas se objeví kurziva, a to v přímých citacích, kterých ale není moc.

Svazek se tváří vcelku obsáhle, má krásných 350 stran, avšak někdy celé strany zabírají ilustrace. Navíc musíme připočíst velikost písmen a atraktivní formát 160 x 160 mm. Ano, opravdu se jedná o čtvercové zpracování. Fyzický svazek je brožovaný.

Knihu Nezastavitelný růst hodnotím pozitivně. Zaujalo mě, že ač se jedná o naučnou publikaci, není v ní žádná suchá teorie, která laikovi nic nepoví. Ba naopak, autor text psal tak, že bude blízký každému čtenáři. Navíc je vše doprovázeno krásnými ilustracemi, jež doplňují napsané. Oceňuji, že se autor čtenáři otevřel a zprostředkoval mu to, co ve své poradně nabízí svým klientům. Takto se můžete jeho klientem stát na dálku i vy. I vy totiž můžete být úspěšnými. Nebojte se přeskakovat životní překážky a posouvat se kupředu. Zároveň musím vyzdvihnout i to, že Jan Markel přiznává, že i on se neustále učí a posouvá na své cestě dál, je otevřen komunikaci a polemice se čtenářem. Zprostředkovává mu kontakt na sebe právě pro tento účel. Toto je snad první autor, s nímž můžete otevřeně konzultovat své postřehy, nápady a životní zkušenosti, protože vás k tomu sám prostřednictvím textu vybízí. Celkově počin hodnotím zaslouženými 100 %. Knihu mohu vřele doporučit těm, kteří na sobě chtějí pracovat a rádi by byli úspěšnými.

P.S.: Připomínám, že právě ode dneška máte jedinečnou příležitost titul zakoupit v předprodeji.

Bibliografické údaje (zdroj: databazeknih.cz):
Název knihy Nezastavitelný růst
Autor Jan Markel
Žánr motivační literatura
Nakladatelství Pointa
Rok vydání 2019
Počet stran 350
ISBN
Nákup knihy https://pointa.cz
štítky
podobné články

Zanechat komentář