Iwik
severní Čechy

Jmenuji se Ivana. Mým největším koníčkem je četba. O své čtenářské zážitky se s vámi ráda dělím na těchto stránkách. Najdete zde recenze zajímavých knih a audioknih, rozhovory s jejich autory a spoustu dalších zajímavostí ze světa literatury. Moje články však najdete i na portálu Chrudimka.cz. Spolupracuji s předními českými nakladatelstvími a vydavatelstvími, což mi umožňuje vám představit mnoho zajímavých knižních novinek.

Jsem redaktorka portálu
Archiv blogu
Sociální sítě Iwíkovy knihovny
Reklamní miniokénko


Jednoduchý přivýdělek
Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

Sledovanost

TOPlist
Chrudimka

Medvědín – Fredrik Backman

12. 3. 2020

medvedin-nahled

Úryvek recenze

Máte rádi příběhy, které jsou plné akce a napětí? Myslíte si, že podobné mohou být jen krimi a thrillery? Věřte tomu, že to nutně nemusí být pravda. Populární švédský spisovatel Fredrik Backman vás o tomto faktu přesvědčí ve svém románu Medvědín. K tomuto románu již bylo vydáno pokračování s názvem My proti vám, ale o tom si více povíme někdy příště. V této recenzi se budeme věnovat prvnímu dílu, který vám povypráví nejen o bojovnosti, přátelství, lásce, odvaze, ale i o násilí a lžích. Autor vás nechá nahlédnout do duší několika postav a představí vám malé městečko, kde si lišky dávají dobrou noc. Toto městečko má ale velkého ducha a snaží se být konkurenceschopné sousednímu velkoměstu Hedu, ať už se jedná o hokej, nebo o sociální vztahy. Jak jste si již mohli povšimnout v autorových předchozích příbězích, se sociální problematikou si umí pohrát a dokáže ji ztvárnit v mnoha různých podobách. Backman čtenáře díky svému stylu a akčnímu ztvárnění snadno vtáhne do děje. Jeho vyprávění jsou oblíbená pro svou uvěřitelnost a realističnost. Medvědín není žádnou výjimkou. Na samém začátku vás audiokniha upoutá a nehnete se od ní, dokud se nedozvíte, jak to vše dopadne.

Při výběru audioknihy si mě na první pohled získala obálka, jež vyobrazuje to, o čem dílo je. Připraví vás na velký hokejový zápas a boj o holou pravdu. Stejně tak vás na tyto fakty upozorní i poutavá a přesvědčivá anotace, která však neodhalí z příběhu příliš mnoho. Dovolte mi však se ještě jednou vrátit k obalu nosiče. Jak můžete vidět na obrázku, jedná se opět o vícekřídlový přebal, v němž jsou umístěna dvě CD. Poutavá je i samotná grafika, vyobrazen je tu jak autor, tak i interpret. Z venkovní strany je pak obrázek titulní strany románu se základními informacemi o díle a nesmí chybět ani reklamní oddíl, kde vám je nabídnuto několik titulů z dílny vydavatelství OneHotBook a z tvorby samotného Fredrika Backmana.

Kompletní recenze na stránkách Chrudimka.cz

štítky
podobné články

Zanechat komentář