Iwik
severní Čechy

Jmenuji se Ivana. Mým největším koníčkem je četba. O své čtenářské zážitky se s vámi ráda dělím na těchto stránkách. Najdete zde recenze zajímavých knih a audioknih, rozhovory s jejich autory a spoustu dalších zajímavostí ze světa literatury. Moje články však najdete i na portálu Chrudimka.cz. Spolupracuji s předními českými nakladatelstvími a vydavatelstvími, což mi umožňuje vám představit mnoho zajímavých knižních novinek.

Jsem redaktorka portálu
Archiv blogu
Sociální sítě Iwíkovy knihovny
Reklamní miniokénko


Jednoduchý přivýdělek
Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

Sledovanost

TOPlist
Chrudimka

Vraždící golem – Jan Bauer

9. 12. 2020

Vraždící golem – náhled

Úryvek recenze

Jeden z nejznámějších českých autorů nejen historické literatury faktu, ale i historických románů Jan Bauer se svým čtenářům opět připomíná s novinkou, jíž je tentokrát historická detektivka s názvem Vraždící golem. Jedná se již o šestý díl ze série pojmenované Mordy v časech císaře Rudolfa II. Autor čerpá z dějin českého středověku i novověku, nebojí se ani kontroverzních témat.

Knihy psané tímto autorem jsou čtivé, strhující a obsahují zajímavou zápletku, jež je postupně rozplétána. Jinak tomu není ani v případě tohoto příběhu. Tentokrát se s vypravěčem podíváme do doby vlády Rudolfa II., panovníka, jenž miloval umění, vědu a s tím spojené bohatství. S obdobím panování tohoto krále je spojena také mytická postava golem, jež tu hraje velkou roli a opřádá tak děj tajemstvím. Je skutečně možné, aby domnělý homunkulus uplácaný rabínem Jehudou Löwem ben Becalelem obcházel Staré Město pražské a vraždil vše živé, co mu vstoupí do cesty? Ve chvíli, kdy začíná vyprávění, už má vrah na svém kontě pět obětí, kdo jím je a proč zabíjí? Na tuto otázku musí najít odpověď mladý písař zemského soudu Lukáš Trobl z Květnice, jenž tu vystupuje v roli vyšetřovatele a zároveň je hlavní postavou.

Kompletní recenze na stránkách Chrudimka.cz

štítky
podobné články

Zanechat komentář