Iwik
severní Čechy

Jmenuji se Ivana. Mým největším koníčkem je četba. O své čtenářské zážitky se s vámi ráda dělím na těchto stránkách. Najdete zde recenze zajímavých knih a audioknih, rozhovory s jejich autory a spoustu dalších zajímavostí ze světa literatury. Moje články však najdete i na portálu Chrudimka.cz. Spolupracuji s předními českými nakladatelstvími a vydavatelstvími, což mi umožňuje vám představit mnoho zajímavých knižních novinek.

Jsem redaktorka portálu
Archiv blogu
Sociální sítě Iwíkovy knihovny
Reklamní miniokénko


Jednoduchý přivýdělek
Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

Sledovanost

TOPlist
Chrudimka

Tvář vody – Guillermo del Toro a Daniel Kraus

20. 12. 2020

Tvář vody - náhled

Úryvek z knihy

Máte rádi dobrodružství? Střetáváte se rádi s nevšedními tvory? Pokud ano, tak audiokniha, kterou vám v této recenzi představím, je určena právě pro vás. Příběh vás zavede nejen do pralesa, ale i do výzkumného ústavu a do víru města. Děj je nabitý napětím, emocemi a spoustou neočekávaných zvratů. Ty v některých případech mohou způsobit i krátkodobou změnu tematiky. O zpracování tohoto fantasy románu se zasloužili hned dva autoři, a to Guillermo del Toro (Mexičan) a Daniel Kraus (Američan). V audio podobě se nám představuje jedno z jejich společných děl, které získalo jméno Tvář vody. Tento titul byl dokonce i zfilmován a ve všech podobách si získal spoustu fanoušků. Na pozadí fantasy románu najdeme také téma sociálních a rodinných problémů. Atmosféra tohoto příběhu oplývá napětím, ale i smutkem. Téměř žádná z postav totiž ve svém životě není stoprocentně šťastná. Autoři vás prostřednictvím poutavého vyprávění dokáží vtáhnout do děje a vy si jej tak užijete od počátku až do konce.

Při výběru této audioknihy jsem se se jmény autorů setkala úplně poprvé. Při zjišťování informací o jejich životě jsem byla dost překvapena tím, že Guillermo del Toro je uznávaný a oceňovaný režisér a scénarista. Daniel Kraus se zase naopak zabývá tvorbou literárních děl. Když dali oba své zkušenosti a znalosti dohromady, vznikl dle mého názoru opravdu silný příběh, jenž zapůsobí téměř na každého milovníka fantasy knih i filmů. Ač se tedy jedná o první moje setkání s těmito autory, byla jsem jejich prací velmi mile překvapena. Líbil se mi styl vyprávění i celková propracovanost prostředí a charakteristik.

Kompletní recenze na stránkách Chrudimka.cz

štítky
podobné články

Zanechat komentář