Iwik
severní Čechy

Jmenuji se Ivana. Mým největším koníčkem je četba. O své čtenářské zážitky se s vámi ráda dělím na těchto stránkách. Najdete zde recenze zajímavých knih a audioknih, rozhovory s jejich autory a spoustu dalších zajímavostí ze světa literatury. Moje články však najdete i na portálu Chrudimka.cz. Spolupracuji s předními českými nakladatelstvími a vydavatelstvími, což mi umožňuje vám představit mnoho zajímavých knižních novinek.

Jsem redaktorka portálu
Archiv blogu
Sociální sítě Iwíkovy knihovny
Reklamní miniokénko


Jednoduchý přivýdělek
Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

Sledovanost

TOPlist
Projekty

Bájný fénix Iwíkovy knihovny

5. 1. 2021

Bájný Fénix Iwíkovy knihovny - náhled

Když se řekne sousloví bájný fénix, tak si většina z vás představí ptáka povstanuvšího z popela. Asi si říkáte, proč Iwíkovu knihovnu přirovnávám právě k tomuto bájnému zvířeti. Odpověď je jednoduchá, stejně jako onen pták povstává i tento web z pomyslného popela. Již v prosinci se mi částečně podařilo stránky oživit a pevně věřím, že letošní rok bude nakloněn tomu, že se mi podaří vše, co jsem si předsevzala.

Na co se můžete v následujících dnech, týdnech a měsících těšit?

V minulém roce jsem přečetla spoustu pěkných knih, s nimiž jsem vás prostřednictvím recenze dosud neseznámila. Ráda bych to v následujících dnech napravila. Mezi přečtenými knihami jsou zejména tituly od značek nakladatelského domu Grada. V následujících týdnech se tedy můžete těšit na recenze románů Med v hlavě, marmeláda v srdci, Milenci svobody: Beauvoirová a Sartre, Chlapec z Osvětimi, Román z pokoje 128, Nein!, Někdy je hezké, že mě miluješ, Byl jsem číslo 30529, Opium a absint, Pekárna v BrooklynuHotel Ritz. Dále budou zpracovány i tituly Pláž v Chorvatsku, Mukl, Zápisník Dory Maarové, Láska ve světě lichých ponožek, Hotýlek na Islandu, Ať zemře, Všechny barvy noci, Cukrárna v PařížiVypůjčený život. Jak jste si jistě všimli, hodně románů uvedených ve výčtu je z mojí oblíbené edice 7lásky, již bych pro vás chtěla zpracovat v samostatném článku. Kromě výše zmíněného se ještě dočkáte recenze básnické sbírky Karmatikon z pera Pavla Sebastiana Hušky. Na stránkách však najdete i spoustu dalších zajímavých článků ze světa literatury.

Veškeré knihy, jež jsem výše zmínila, jsou velmi čtivé. Některé vám vykouzlí úsměv na tváři, jiné vás doženou ke strachu, další vás naladí na romantickou vlnu, ale jsou tu i takové, jež zpracovávají smutnou historickou tematiku. Máte se tedy na co těšit. Každý z vás si tu zajisté najde pro sebe to pravé ořechové.

Je něco, co byste si na stránkách Iwíkovy knihovny rádi přečetli? Něco vám tu chybí? Neváhejte a napište mi do komentářů.

štítky
podobné články

Zanechat komentář