Iwik
severní Čechy

Jmenuji se Ivana. Mým největším koníčkem je četba. O své čtenářské zážitky se s vámi ráda dělím na těchto stránkách. Najdete zde recenze zajímavých knih a audioknih, rozhovory s jejich autory a spoustu dalších zajímavostí ze světa literatury. Moje články však najdete i na portálu Chrudimka.cz. Spolupracuji s předními českými nakladatelstvími a vydavatelstvími, což mi umožňuje vám představit mnoho zajímavých knižních novinek.

Jsem redaktorka portálu
Archiv blogu
Sociální sítě Iwíkovy knihovny
Reklamní miniokénko


Jednoduchý přivýdělek
Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

Sledovanost

TOPlist
Knihoměsíc

Knihoměsíc – listopad 2021

25. 3. 2022
Knihoměsíc Iwíkovy knihovny - náhled
 
Vážení čtenáři,
 
měsíc listopad je za námi a já vám přináším souhrn všeho, co jsem v tomto měsíci přečetla a slyšela. Snažím se vám zprostředkovat všechny recenze, a to včetně těch, které vycházejí mimo stránky Iwíkovy knihovny. Ke všem recenzím vám vložím odkazy, abyste si mohli o mnou přečtených knihách zjistit více.

Přečtené knihy:
 
  1. Do tmy – Anna Bolavá (Zajímavá kniha, která mě mile překvapila, zaujala a navnadila k přečtení dalších knih z pera této autorky. Životní příběh hlavní hrdinky je neodmyslitelně spojen se sběrem bylin. Tato tematika je originální. Kniha se čte dobře a příběh poměrně rychle ubíhá před čtenářovýma očima. Dílo velmi často aktivuje čtenářovu fantazii, protože je v ději spousta otazníků, které jsou otevřené a ponechané plně na čtenářovu nápadu.)
  2. Agresivita a šikana mezi dětmi: Jak dát dětem ve škole pocit bezpečí – Pavel Říčan (Kniha slouží jako podklad pro studium šikany v pedagogické praxi. Informace v ní obsažené jsou zajímavé, protože v podstatě poukazují na historický vývoj řešení šikany ve školském prostředí. Důvod je prostý. Kniha vyšla v roce 1995 a obsahuje informace o vnímání šikany v době porevoluční. Autor srovnává situaci v Čechách se situacemi v Norsku, Velké Británii, Spojených státech amerických a některých dalších zemích. Při zpracování knihy pracoval s různými průzkumy, jejichž výsledky v práci shrnul.) 
  3. Jak chutná strach – Markéta Harasimová (Další román mojí oblíbené autorky. Ani tentokrát není příběh ničím pro slabé povahy. Napětí z děje přímo tryská a příběh vám nedá spát do té doby, dokud nezjistíte, jak to vše dopadne. Abych pravdu řekla, tak se už teď těším na další setkání s autorčinými díly.)
  4. Ad acta – Patrik Ouředník (Zajímavá a poměrně krátká novela s detektivní, ale i sociální tematikou. Kniha je plná napětí a různých dějových odboček, které řeší osud jednotlivých postav.)
 

Četli jste, nebo jste slyšeli některý z titulů? Jaký je váš názor? Budu ráda za každý příspěvek a případná doporučení, co bych si mohla přečíst příště.
štítky
podobné články

Zanechat komentář