Iwik
severní Čechy

Jmenuji se Ivana. Mým největším koníčkem je četba. O své čtenářské zážitky se s vámi ráda dělím na těchto stránkách. Najdete zde recenze zajímavých knih a audioknih, rozhovory s jejich autory a spoustu dalších zajímavostí ze světa literatury. Moje články však najdete i na portálu Chrudimka.cz. Spolupracuji s předními českými nakladatelstvími a vydavatelstvími, což mi umožňuje vám představit mnoho zajímavých knižních novinek.

Jsem redaktorka portálu
Archiv blogu
Sociální sítě Iwíkovy knihovny
Reklamní miniokénko


Jednoduchý přivýdělek
Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

Sledovanost

TOPlist
Knihoměsíc

Knihoměsíc – březen 2024

14. 4. 2024

Vážení čtenáři, měsíc březen je za námi a já vám přináším souhrn všeho, co jsem v tomto měsíci přečetla a slyšela. Snažím se vám zprostředkovat všechny recenze, a to včetně těch, které vycházejí mimo stránky Iwíkovy knihovny. Ke všem recenzím vám vložím odkazy, abyste si mohli o mnou přečtených knihách zjistit více.

Přečtené knihy:

  1. Jan Hlubek – Pouť (Na tuto knihu jsem náhodou narazila v nabídce aplikace Bookport, když jsem hledala titul vhodný pro splnění výzvy Čtenářského kalendáře Knihy Dobrovský. Zadání znělo jasně, měla jsem si přečíst knihu pro děti a toto mě zaujalo. Jedná se o horor, který je navíc okořeněn až detektivní zápletkou. Hlavní rekvizitou tohoto textu je stará hračka, a to kolotoč, který po natažení klíčkem hraje ukolébavku. Ta ale posluchače přenese do děsivého snu, jenž nahání hrůzu. Hlavní hrdinové jsou detailně prokresleni, což platí i o ději celkově. Mohu vřele doporučit všem čtenářům, kteří si rádi přečtou český horor a jímž nevadí trošku dětský jazyk. Rozhodně to stojí za pozornost.)
  2. Alex Ahndoril – Až najdu klíč (Alex Ahndoril je novým pseudonymem manželské dvojice, jež vystupuje pod pseudonymem Lars Kepler. Nové jméno s sebou přináší nový koncept, jenž potěší zejména příznivce klasické krimi podobné tvorbě Agathy Christie. Příběh je čtivý a napínavý od začátku do konce. Hlavní hrdinka Julie řeší případ nejen s pomocí své šedé kůry mozkové, skládá si dohromady dílky puzzle, až nakonec přijde k rozuzlení celé záhady. Zajímavé je, jak je to zamotané a na konci vše působí tak logicky a krásně to do sebe zapadá. K rozuzlení se ale musí člověk pročíst a nechat si zamotat hlavu slepými uličkami. Doporučuji všem milovníkům detektivních románů, ale i příznivcům Larse Keplera a Agathy Christie. Věřte, že nový koncept tvorby krásně sedí.)
  3. Jaroslava Černá – Vražedná krása (S románem Jaroslavy Černé jsem se setkala poprvé a abych pravdu řekla, zalíbila se mi. Překvapila mě čtivostí a vtažením do děje. Zároveň zvolila i zajímavou kompozici. Nikdy bych neřekla, že když budu znát zhruba někdy od poloviny knihy vraha, přičemž v druhé polovině budou rozplétány jeho pohnutky, že to bude takhle zajímavé a napínavé do poslední chvíle. Velmi zajímavé a mohu vřele doporučit všem čtenářům, kteří si oblíbili knihy Vlastimila Vondrušky či Jana Bauera, ale pochopitelně i příznivcům autorky samotné.)

Četli jste, nebo jste slyšeli některý z titulů? Jaký je váš názor? Budu ráda za každý příspěvek a případná doporučení, co bych si mohla přečíst příště.

štítky
podobné články

Zanechat komentář