Iwik
severní Čechy

Jmenuji se Ivana. Mým největším koníčkem je četba. O své čtenářské zážitky se s vámi ráda dělím na těchto stránkách. Najdete zde recenze zajímavých knih a audioknih, rozhovory s jejich autory a spoustu dalších zajímavostí ze světa literatury. Moje články však najdete i na portálu Chrudimka.cz. Spolupracuji s předními českými nakladatelstvími a vydavatelstvími, což mi umožňuje vám představit mnoho zajímavých knižních novinek.

Jsem redaktorka portálu
Archiv blogu
Sociální sítě Iwíkovy knihovny
Reklamní miniokénko


Jednoduchý přivýdělek
Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

Sledovanost

TOPlist
Chrudimka

Zimní oheň – Anders de la Motte

5. 4. 2020

zimni-ohen-nahled

Úryvek recenze

Již od dětství nám rodiče vtloukají do hlavy, že bychom si neměli zahrávat s ohněm. Z prehistorických dob víme, že tento živel je dobrým sluhou, protože je nejen zdrojem tepla, nýbrž i prostředkem pro přípravu potravy. Nicméně dokáže být i zlým pánem, a to ve chvílích, kdy jeho síly zneužíváme. Kniha, kterou bych vám ráda prostřednictvím této recenze představila, v sobě toto poselství a svým způsobem také moudro našich předků nese.

Zima je idylickým ročním obdobím, jež máme všichni spjaté se sněhem a mrazy. V tomto období jsme v dětství zažívali spoustu zajímavých a dobrodružných okamžiků při sáňkování, bruslení či koulování. Nicméně nemusí být idylou pro všechny. Lauře, která je hlavní hrdinkou příběhu, je v současnosti 45 let. Když jí jedna zima nečekaně změnila celý život, bylo jí patnáct a stalo se to roku 1987. Hrůzné události vzaly Lauře vše, co měla ráda a zároveň jí poškodily zdraví, což se odrazilo na jejím dalším životě. To, co se stalo, nepoškodilo pouze Lauru, ale i celou řadu dalších lidí. Všichni si kladou otázku, jak to tehdy vlastně bylo a proč se to vůbec stalo, po třiceti letech je čas přijít všemu na kloub. Podaří se najít kýžené odpovědi na otázky? Vše se dozvíte, když se začtete do čtivého a poutavého románu z pera švédského mistra detektivky a thrilleru Anderse de la Motteho.

Kompletní recenze na stránkách Chrudimka.cz

štítky
podobné články

Zanechat komentář